/

 

Het schoonmaken van zonnepanelen
 

Zonnepanelen hebben wel degelijk onderhoud nodig,
als de panelen niet worden gereinigd zal de energieproductie afnemen.


Net als ramen worden zonnepanelen op den duur ook vuil. Het oppervlak van het zonnepaneel-glas zal minder snel vuil vasthouden vanwege speciale behandelingen die het glas in de fabriek krijgt, echter zal naar verloop van tijd het glas toch vuil vasthouden.  

Door dit vuil kan minder licht de zonnecellen bereiken waardoor de energieopbrengst zal afnemen. Het is dus verstandig uw zonnepanelen minimaal één maal per jaar te (laten) reinigen, hierdoor blijft de energie productie optimaal en zal eventueel ophopend vuil tussen het aluminium frame en het glas worden voorkomen.  

Het doel van zonnepaneel producenten is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk licht (fotonen) de zonnecellen kan bereiken. Reflectie van het glas en onzuiverheden in het zonnepaneel zullen nadelige effecten hebben voor het uiteindelijke vermogen van het zonnepaneel.

Hoewel veel factoren invloed hebben op het produceren van energie bij zonnepanelen zijn experts het eens dat u door vuil op het paneel energie zult verliezen.
Het verlies door vuil kan oplopen tot 25% of soms meer. De opstelling en de locatie van uw zonnepanelen bepaald de uiteindelijke effecten van vuil op het zonnepaneel. Vuil zal de levensduur van zonnepanelen tevens verkorten en is het dus van belang de panelen met enige regelmaat te (laten) reinigen. 

Hoe werken wij? 

Wij reinigen uw zonnepanelen met ons telewash systeem: een zachte borstel waardoor door spray-nozzles puur water* onder middelhogedruk wordt gesproeid en de panelen voorzichtig zonder reinigingsmiddelen, één voor één worden gereinigd.                                             

* (gedemineraliseerd water; ontdaan van alle mineralen en een Ph waarde van 0) 

   

 

 
Opbellen
E-mail